AlgemeenContactgroepEvenementenHistorieOnderwijs

Jubileumfeest 100 jaar Ludgerusschool een daverend succes!

Met mekare, veur mekare!

Wat een fantastisch week hebben we gehad. Het organisatiecomité 100 jaar st. Ludgerus heeft ontzettend veel werk verricht en in samenwerking met Feestvereniging Zwolle een prachtig feestweekend neergezet! Voor jong en oud waren er festiviteiten.

De leerlingen van de st. Ludgerusschool voerden verschillende circusacts op, in samenwerking met Circus Tadaa onder luid applaus van de vele bezoekers. De volgende dag kwamen de leerlingen in de kledingstijl van vroeger naar de feesttent, om kennis te maken met oud Hollandse spelletjes.

Vrijdagmiddag was er een goedbezochte receptie met 350 gasten en een aantal gastsprekers, waaronder burgemeester Annette Bronsvoort, maar ook de al bijna 95 jarige oud-schooldirecteur Antoon Rouw.  Aansluitend werd in de st. Ludgerusschool een prachtige foto-expositie geopend, die ook vrijdagavond en zaterdag- en zondagmiddag te bezoeken was. Een kleine 1000 foto’s, bijna allemaal gemaakt en of afgedrukt door Willy Gelinck, de Zwolse huisfotograaf. Hier gaan al jaren van voorbereiding aan vooraf. Willy is dan ook door het organisatiecomité nog eens extra in het zonnetje gezet. Daarnaast was er een half uur durende film te zien over 100 jaar st. Ludgerus gemaakt door Danny Huurneman. Deze werd tijdens de reünie ook uitgebreid bekeken.

De vrijdagavond stond in het teken van de reünie en trok ontzettend veel bezoekers. Oud leerlingen en -leraren, uit de buurt en ook van ver. Het was een geweldig weerzien voor velen. Iedereen verliet het feestterrein met een grote glimlach op zijn of haar gezicht.

Zondagmorgen was er een fantastische brunch georganiseerd, die ook door grote getalen werd bezocht. De tent zat afgeladen vol en jong en oud genoot van de heerlijke broodjes en natuurlijk de gebakken eieren met spek.

Het organisatiecomité werd natuurlijk ook in het zonnetje gezet. Met trots kijken ze terug op een fantastische week, die mede mogelijk was door een grote schare aan vrijwilligers!

Lees hier de Groenlose gids over het jubileumfeest van de st. Ludgerusschool

Meer actueel

Regelmatig worden nieuwe berichten geplaatst. Dit is slechts één van de nieuwtjes. Bekijk hier het overzicht van alle actualiteiten.

Menu