Buurtschap Zwolle
Algemeen

Lancering Dorpsplan en Website Buurtschap Zwolle

Digitaal platform voor Zwolle

Woensdag 21 juli, vandaag dus, is het eindelijk zover! De lancering van het nieuwe Dorpsplan en het digitale platform voor alle Zwollenaren en belangstellenden!

Buurtschap Zwolle

Vanaf nu houden we u hier op de hoogte van alle evenementen, nieuwtjes, ontwikkelingen en nog veel meer!
Dus neem regelmatig een kijkje op deze site.

En heeft u zelf nog ideeën of tips? Tip de redactie, dan nemen we deze ideeën mee in onze overleggen en plaatsen actualiteiten en evenementen op deze site. Want “Met mekare en veur mekare” maken en houden we er een mooie en up to date website van!

Ook hebben wij een Facebook en Instagram pagina @buurtschapzwolle aangemaakt. Zodat we u kunnen tippen als er  nieuwe items op de website staan.

Ontstaan website Buurtschap Zwolle

Het Dorpsplan was verouderd, dus het werd tijd voor een nieuw Dorpsplan. De Contactgroep Zwolle heeft een werkgroep samengesteld, die ging werken aan een nieuw Dorpsplan voor 2020- 2030. Zie hiervoor ook het kopje: Dorpsplan.

Om een goed Dorpsplan samen te stellen, was het belangrijk om bij de inwoners te informeren waar de behoeftes liggen. Daarom werd er een bewonersavond georganiseerd. Deze avond werd zeer druk bezocht en er kwamen veel leuke ideeën en wensen naar voren. Een van deze wensen was, dat de Zwollenaren met de tijd mee willen en behoefte hebben aan een centraal en digitaal platform. Een plek waar ontmoeten centraal staat, maar ook informatie gedeeld kan worden of naar de mening van Zwollenaren gevraagd kan worden door bijvoorbeeld de Contactgroep. Door Corona werd deze behoefte nog groter. Redenen genoeg om al direct met deze wens aan de slag te gaan.

De werkgroep Dorpsplan heeft een aantal enthousiaste Zwollenaren persoonlijk benaderd voor het verder ontwikkelen van deze website. Deze webredactie heeft eerst doelen gesteld en allerlei ideeën verzameld. Met goedkeuring van Contactgroep Zwolle is, in hele fijne samenwerking met Niels Klein Avink van Avinx creatieve communicatie,  deze website gerealiseerd. De webredactie heeft elkaar alleen nog maar ontmoet via online vergaderingen. De afgelopen maanden zijn ze samen met Avinnx bezig geweest met onder andere een structuur opzetten, informatie en foto’s verzamelen en de pagina’s met teksten en nieuwtjes vullen.

Wij hopen dat u net zoveel plezier aan het lezen beleeft, als wij aan het samenstellen en up to date houden van deze site!

Meer actueel

Regelmatig worden nieuwe berichten geplaatst. Dit is slechts één van de nieuwtjes. Bekijk hier het overzicht van alle actualiteiten.

Menu