AlgemeenEvenementenOntspannenSport & SpelVereniging

Na drie jaar nieuw koningstrio in Zwolle

We kunnen terug kijken op een meer dan geslaagd kermisweekend. Iedereen keek er naar uit om naar drie jaar weer ouderwets Kermis te vieren. Dit jaar extra feestelijk omdat de st. Ludgerusschool ook zijn 100 jarig bestaan vierde.

Tijdens de  Buurtbattle werd zaterdagmiddag gestreden om de bokaal voor de ‘beste buurt van Zwolle’. Tot het eind bleef het spannend, maar de Winterswieksen Hook mag zich een heel jaar lang de beste buurt van Zwolle noemen!

Ook bij de zeskamp werd er ook fanatiek gestreden. Zowel door de volwassenen als ook door de jeugd. Elke editie worden er weer nieuwe spellen bedacht die zorgen voor hilarische taferelen. Ook het waterbadspel blijft een mooi schouwspel voor het publiek. Kameradengroep ‘de Brekbolten’ wonnen deze editie van de Zeskamp en bij de jeugd ‘de Brugsmurfen’.

Maandagmorgen werden de startschoten van het vogelschieten gelost door de langstzittende hoogheden van Zwolle,  Robert Wellink,  Simone Terbraak en Daniël Schuurmans. Na en paar spannende uren kwamen de finale schoten. Als eerste bij de heren,  Michel Roes mag zich een heel jaar Koning van Zwolle noemen. Al snel volgde bij de dames Britt Reijerink. Zij haalde de hele vogel naar beneden met kop, staart en vleugels. Bij de jeugd bleef het nog even spannend tot Brit Klein Avinck het laatste schot loste. Onder luid gejuich werden de hoogheden gehuldigd in de tent. Ook de serenade, die voor de 40e keer verzorgd werd door het Zwols Huisorkest was fantastisch, helaas voor het laatst dit jaar! Onder luid applaus en met een lach en een traan werd afscheid genomen van het huisorkest maar ook van twee vaandeliers, Bart te Braak en Rudie Smeenk, die na vele jaren vaandel zwaaien de vlag overdragen aan Jur Huetink en Job Minkhorst.

Uitslag Optocht en volksspelen:

Optocht  versierde fietsen:

 1. Sofie Groot Kormelink
 2. Fenne ten Barge
 3. Lobke van Hal

Optocht kleine wagens:

 1. Ties van Hemert
 2. Brent Roes
 3. Tiem Bongen

Optocht grote wagens:

 1. Lian en Malou Hoffman
 2. Jip en Pien Ensink
 3. Duuk en Kaat Halleriet en Luuk Meekes

Ringsteken pony’s 

 1.  Lian Assinck
 2. Merle Roes
 3. Aike Huurdeman

Ringsteken paarden

 1. Rob te Brake
 2. Amber Klein Gunnewiek
 3. Jet te Kamp

Uitslag buurtbattle, zeskamp en vogelschieten:

Winnaar buurtbattle:

 1. Winterswieksen Hook

Zeskamp jeugd:

 1. De Brugsmurfen
 2. De minions
 3. Zwolse Boertjes

Zeskamp volwassenen:

 1. De Brekbolten
 2. KAC
 3. Keet uut Zwolle

Vogelschieten jeugd:

 • Romp: Brit Klein Avinck
 • Re. vleugel: Ramon te Braake
 • Li. vleugel: Lynn te Braake
 • Staart: Gijs Everink
 • Kop: Thijs te Braake

Vogelschieten dames:

 • Romp, staart, kop en beide vleugels: Britt Reijerink

Vogelschieten heren:

 • Romp, staart, kop en linker vleugel: Michel Roes
 • Rechter vleugel: Roy Lageschaar

Meer actueel

Regelmatig worden nieuwe berichten geplaatst. Dit is slechts één van de nieuwtjes. Bekijk hier het overzicht van alle actualiteiten.

Menu