AlgemeenOmgeving

Onthulling Silo Art Zwolle (Oost Gelre)

Ontstaan Silo Art Achterhoek

Het hele idee achter Silo Art Tour ontstond tijdens de reis van Suzanne Ruesink (mede-eigenaar van Boerderij Het Westendorp in Aalten) naar Australië. Daar leerde ze de Australische Silo Art Trail kennen. “Dat kunnen we in de achterhoek ook!”, dacht Suzanne. Inmiddels komen unieke verhalen uit de Achterhoek tot leven met de Silo Art. Op verschillende locaties in de Achterhoek zijn schuren, silo’s en andere agrarische gebouwen al getransformeerd tot kunstwerken.

Locatie Oost Gelre

“Zo waren ze ook in Oost Gelre op zoek naar een locatie en daarbij werd onze Boerderij ‘Koeientuin Kraanswiek’ genoemd”, vertelt Chris Bomers. “In eerste instantie leek het ons niet wat. Maar het damwand van onze vergister begon aan de ‘zonkant’ steeds verder af te bladeren en daar zou ik in de toekomst toch iets aan moeten doen. Daarom besloten we toch om de Silo Art mensen eens uit te nodigen, om te kijken of zij de vergister van een lelijke silo tot Silo Art om konden buigen. En zo is het balletje gaan rollen.”

Realisatie van de Silo Art bij “Kraanswijk”

Chris en Inge hebben Bart Boudewijns (artiestennaam “SMOK”) uitgekozen uit de diverse kunstenaars van de Silo Art, omdat Bart ‘levensechte’ werken oplevert. Dat sprak ze erg aan. Helaas bleek tijdens het proces dat het zo in detail beschilderen van het damwand wel erg uitdagend is. De reden om de vergister  voorlopig nog niet te beschilderen.

Wel werd er samen met “Smok” gekozen om niet één maar drie objecten te transformeren tot kunstwerk. In een kleine drie weken realiseerde hij de kunstwerken op het erf.  Voor het eerst is er dus op één locatie een soort mini Silo Art Tour ontwikkeld. Op de site van www.siloarttoerachterhoek.nl leest u meer over de verhalen achter de kunstwerken, die als titel kregen; “Creatures of the Forest”.  De wens om in de toekomst ook de vergister te beschilderen blijft bestaan bij Chris en Inge.

26 april 2022 was de officiële onthulling van de drie prachtige kunstwerken en is “Koeientuin Kraanswijk” officieel opgenomen in de Silo Art Tour Achterhoek.

De Silo Art bezichtigen?

Het kunstwerk bestaat uit drie verschillende werken, waarvan twee werken vanaf de openbare weg te bezichtigen zijn. Het derde kunstwerk is exclusief voor mensen die recreëren bij “Koeientuin Kraanswijk”. Het mogelijk om deze op afspraak te bezichtigen. U wordt verzocht om het privé terrein niet te betreden zonder toestemming.

De locatie van de Silo Art in Oost Gelre is:

Koeientuin Kraanswijk
Klaverdijk 3a
7142 HP Groenlo
kraanswijk.nl

Meer actueel

Regelmatig worden nieuwe berichten geplaatst. Dit is slechts één van de nieuwtjes. Bekijk hier het overzicht van alle actualiteiten.

Menu