Ontmoeten & beleven

Zwolle heeft een rijk verenigingsleven!

En hier zijn wij trots op! De Zwolse inwoners zijn actief in het organiseren van samenkomsten om samen een feestje te vieren, te sporten of een andere hobby uit te oefenen. Dit draagt sterk bij aan het saamhorigheidsgevoel en de betrokkenheid in Zwolle. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende verenigingen en iedere vereniging stelt zich graag aan je voor.

Tip de redactie!

Ook een item voor deze rubriek? Meld je vereniging, club of gezelschap dan aan bij de redactie, voor een plaatsje op de website!

Wat te doen in Zwolle?

Zwolle bi’j Grolle, gelegen in het fraaie coulisselandschap, van de Achterhoek biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke fiets- of wandeltocht. Onderweg is er genoeg te zien en te beleven. Wil je weten wat? Op deze pagina vind je enkele tips.

  • Stap op je fiets en ontdek de kleine kernen in de gemeente Oost Gelre via de “Kleine Kernen Fietsroute”. De route kun je hier downloaden.
  • Fiets door het prachtige buitengebied van Zwolle en breng een bezoek aan de flamingo’s in het Zwillbrocker Venn en verken vestingstadje Groenlo. Volg hiervoor het Lokale Ommetje Groenlo.
  • Op avontuur in natuurgebied De Leemputten! Waar ooit leem werd afgegraven voor de steenfabriek in Groenlo, is het nu heerlijk wandelen in een bijzonder natuurgebied. Met maar liefst twee speeltuinen hoeven ook de allerkleinsten zich niet te vervelen.

Meer tips voor uitstapjes in en rondom Zwolle vind je op de website van Stichting Geniet Stad Groenlo.

Meer tips voor uitstapjes in de Achterhoek?

De website Achterhoek.nl staat vol tips voor een heerlijk dagje uit. Of je nu wilt fietsen, wandelen, zwemmen of spelen? Je vindt het hier allemaal!

Onze verenigingen

Menu