Leerzaam

Basisschool St. Ludgerus

Basisschool St. Ludgerus is een kleine katholieke school net buiten Groenlo. Onze kinderen komen vooral uit de Holterhoek en uit Zwolle. Het motto van onze school is: “Met mekare, veur mekare”. Deze slogan vanuit de Zwolse gemeenschap staat op school hoog in het vaandel.

Wat maakt ons eigen en onderscheidend?

  • Onze kleinschaligheid zorgt ervoor dat wij heel veel aandacht hebben voor elk kind.
  • Wij zetten sterk in op: waar zijn de kinderen goed in? Het is niet belangrijk of een kind een 7 of 9 haalt, wel of het kind op zijn of haar niveau groeit en stappen maakt.
  • De kinderen werken met een digitaal portfolio. Op deze manier volgen zij op een digitale manier wat hun groei is. Waar zijn de kinderen trots op en waar kunnen ze nog aan werken? Dit digitale portfolio is inzichtelijk voor de kinderen, ouders én leraren.
  • Alle kinderen hebben hun eigen taal-, reken- en spellingsdossier. Na een toets kijken wij welke doelen zijn behaald en welke als lastig worden ervaren.
  • Wij kiezen – vooral in deze digitale tijd – bewust voor het blokschrift in plaats van het verbonden schrift. In groep 8 mogen de kinderen zelf bepalen welk schrift hun voorkeur heeft.
  • Wij werken met en in kleine groepjes aan instructietafels. Bij ons bovendien geen vaste werkplekken. Vanaf groep 4 mogen kinderen zelf kiezen waar ze willen werken.
  • Wij zijn voorstander van ‘Bewegen in het water’. Onze kinderen worden opgehaald met een treintje om naar de zwemles te worden gebracht. Beweging is bepalend.
  • Wij streven ernaar om het bewegend leren meer in onze lessen terug te laten komen. Diverse onderzoeken tonen aan dat bewegen tijdens het leren een positieve invloed heeft op de hersenactiviteiten. Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren en neemt de taakgerichtheid toe. Bovendien versterkt bewegen het zelfvertrouwen van leerlingen.
  • De ouderbetrokkenheid is bij ons heel erg groot.

Ben je nieuwsgierig geworden? Je bent altijd welkom voor een rondleiding en meer informatie. Kijk op onze website of bel 0544 – 46 10 44

Meer ontmoeten en beleven

Zwolle heeft een rijk verenigingsleven en hier zijn wij trots op! Hier vind je nog meer verenigingen. Iedere vereniging stelt zich graag aan je voor.

Menu