Volleyballen op het Strootman in Zwolle
Sport en spel

Volleybal recreanten Zwolle

Eind jaren negentig organiseerde de Feestvereniging tijdens de Meimarkt volleybaltoernooien, waaraan werd deelgenomen door buurtverenigingen, vriendenclubs, kaartclubs, families enz.
Voorafgaand aan het toernooi werd door diverse deelnemende teams geoefend om goed voor de dag te komen op het Meimarkt toernooi. Soms werden daarbij ook andere teams gevraagd om tegen te oefenen. Omdat een aantal mensen het volleyen best een leuke bezigheid vonden en omdat het veelal gezellige avonden waren, kwamen we op het idee om het hele jaar door te oefenen.
We huurden een gymzaal bij het Marianum en op 15 oktober 1997 zijn we in de zaal begonnen met de volleybaltrainingen en om de 2 weken. Om met volledige teams te kunnen spelen heb je 2 keer 6 is 12 spelers nodig. Maar omdat niet iedereen altijd op de trainingsavond kan komen hebben we altijd een groep volleyballers gehad van 16 tot 18 personen.
Aanvankelijk speelden we op woensdagavonden en om de 2 weken. Momenteel trainen we in de maanden september t/m april van het jaar erop, elke week op dinsdagavond van 20.30 tot 21.30 uur in de gymzaal van de Willibrordesschool in Groenlo. In mei echter verhuizen we naar ’t Strootman, waar we dus in de buitenlucht trainen. Dat laten we doorlopen tot ergens in Augustus en al naar gelang de behoefte.

Uit de groep worden vaak 2 teams gevormd die natuurlijk mee spelen in Zwolle als de Feestvereniging met de Meimarkt het volleybaltoernooi organiseert, maar we spelen ook mee op de kermissen van Eefsele, Voor-Beltrum en Holterhoek.
In de voorjaars- en najaarsvakantie spelen we ook mee in Meddo als de volleybal vereniging Mevo een toernooi organiseert.

Contactpersoon: Harry Bos
Tel.: 06 – 12 75 48 06
E-mail: hwj.bos12@gmail.com

Volleyballen op het Strootman in Zwolle
Volleyball recreanten Zwolle
Volleyballen op het Strootman in Zwolle

Meer ontmoeten en beleven

Zwolle heeft een rijk verenigingsleven en hier zijn wij trots op! Hier vind je nog meer verenigingen. Iedere vereniging stelt zich graag aan je voor.

Menu