Edities Zwols Ni-js
Algemeen

Zwols Ni-js

Welkom op de informatiesite van het Zwols Ni-js. Het nieuws- en informatieblad voor en door Zwollenaren!

Het Zwols Ni-js bestaat sinds 2009 en verschijnt drie keer per jaar. Voor elke editie gaan we ‘Op de koffie bij’, of nemen we een ‘Kijkje achter de schermen’ bij (oud)Zwollenaren en/of Holterhoekers. Ook gaan we op bezoek bij onze ‘Ni-je noabers’ of kijken naar vertrokken Zwollenaren in ‘Waar zijn ze gebleven’. Naast deze interviews staat er ook informatie in het Zwols Ni-js over de Zwolse school, verenigingen en nieuws van de Contactgroepen van Zwolle en de Holterhoek. Kortom veel leuke informatie waardoor je op de hoogte te blijft van wat er speelt en leeft in Zwolle.

Ontstaan van Zwols Ni-js

Het idee van het nieuwsblad Zwols Ni-js is ontstaan tijdens het opstellen van het dorpsplan 2009. Vanuit de gemeenschap kwamen geluiden dat je contacten met andere Zwollenaren fors minder worden, op het moment dat je eigen kinderen de basisschool in Zwolle gaan verlaten. Je krijgt dan ineens veel minder mee van wat er speelt en leeft in de gemeenschap. Met dit als achtergrond werd besloten om een nieuwsblad op te gaan stellen voor Zwolle. Nadat in de regio naar diverse voorbeelden was gekeken, kwam men tot de conclusie dat het blad een informatief karakter moest krijgen, waarbij geen ruimte is voor reclame. Bovendien werd van begin af aan gesteld dat het duidelijk leesbaar moest zijn en de papier- en fotokwaliteit van een hoog niveau.
Nadat de zienswijze van deze werkgroep was bepaald, is er een enquête onder een gedeelte van de inwoners van Zwolle en Holterhoek gehouden. Uit deze enquête werd duidelijk dat er veel animo was voor het nieuw op te stellen Zwols Ni-js.
Gelijktijdig heeft deze werkgroep dit ‘project’ ook aangemeld bij Kern met Pit in Arnhem. De jury heeft het idee voor het nieuwsblad beloond met een geldprijs van € 1.000,00.
De eerste uitgave van het Zwols Ni-js is gedrukt en verspreid in juli 2009.

Redactie Zwols Ni-js

Lid worden

Het Zwols Ni-js verschijnt drie keer per jaar en telt anno 2021 bijna 400 abonnees. In de hele regio wordt het Zwols Ni-js graag gelezen, zelfs tot in Canada en Luxemburg toe. Regelmatig krijgt de redactie dan ook positieve reacties.
Ben je nou ook benieuwd naar het Zwols Ni-js of wil je meer informatie, of lid worden? Neem dan contact op met de redactie via het volgende mailadres; zwolsni-js@contactgroepzwolle.nl. Het abonnementsgeld bedraagt op dit moment slechts € 15,00 voor drie uitgaven per jaar.

Edities Zwols Ni-js
Zwols Ni-js
Zwols Ni-js
Zwols Ni-js
Zwols Ni-js
Edities Zwols Ni-js

Meer ontmoeten en beleven

Zwolle heeft een rijk verenigingsleven en hier zijn wij trots op! Hier vind je nog meer verenigingen. Iedere vereniging stelt zich graag aan je voor.

Menu