Zomerbarbeque ZwolleLui
Afgerond

Ontstaan ZwolleLui na Zwolse zomer barbecue

Zwolse  Zomer Barbecue

Vrijdag 20 juli 2018 werd de eerste editie van de Zomer barbecue gehouden bij Natuurpark de Leemputten. Deze avond stond in het teken van het leefbaar houden van de Zwolse gemeenschap en hoe jonge Zwollenaren hierover denken. Er was een goede opkomst. 25 jongeren werden verdeeld in kleine groepen en kregen de opdracht om, met een denkbeeldig bedrag van €1.000,-, iets te bedenken voor de Zwolse gemeenschap. Het beste idee zou vervolgens met dit bedrag gerealiseerd kunnen worden.

Er ontstonden de meest creatieve ideeën, waarbij sterk naar voren kwam dat het behouden van de binding met Zwolle het belangrijkst is.

ZwolleLui

Tijdens de zomer barbecue van 2018 kwam naar voren dat er voor de jeugd in Zwolle weinig tot niets te doen is. Daar moest verandering in komen. Er is een vergadering gepland waarbij alle jongeren werden uitgenodigd. Hieruit is ZwolleLui ontstaan. Elke dinsdag werd er vergaderd door deze werkgroep en zo werden de plannen en ideeën gerealiseerd.

De eerste activiteit was een Halloween spooktocht voor groep 7 t/m 15 jaar.  Met 65 deelnemers een zeer geslaagde activiteit en voor herhaling vatbaar. Ondertussen hebben al meerdere activiteiten plaats gevonden en is ZwolleLui niet meer weg te denken.

Meer kansen in uitvoering

Lorem ipsum dolor sit amet sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua of bekijk hier het overzicht van de kansen in uitvoering.

Menu