In uitvoering

Ontwerpen eigen Zwolse vlag

Een belangrijke vraag vanuit het nieuwe dorpsplan was; blijft Zwolle op de kaart?

Deze zomer is de nieuwe website voor Zwolle, www.buurtschapzwolle.nl, in de lucht gegaan. Met de website is ook een nieuw logo ontworpen voor Zwolle. Met het nieuwe logo is definitief afscheid genomen van het oude logo van de schöpe met de drie eieren.  Dat herinnert ons nog aan de tijd dat Zwolle nog onder gemeente Eibergen viel.

Om Zwolle meer op de kaart te zetten en de herkenbaarheid en saamhorigheid van Zwolle verder te verbeteren, is er het idee ontstaan om een eigen Zwolse vlag te ontwerpen op basis van het nieuwe logo. Een vlag die door heel Zwolle uitgehangen kan worden in de feestweek van 100 jaar Ludgerusschool. Daarnaast kan de vlag ook gebruikt worden met evenementen als Carnaval, de Meimarkt, de Kermis en andere festiviteiten.

Sander Hooch Antink heeft het idee van de vlag voorgedragen in de jaarvergadering van Contactgroep Zwolle en de aanwezigen waren enthousiast over het plan en unaniem voor. Dat was de aanzet om een werkgroep te gaan vormen en de ideeën uit te gaan werken. De werkgroep bestaat op dit moment uit Sander Hooch Antink, Dana Spekschoor, Bianca Meekes, Lian ten Have en Sandra te Braake. De planning is dat uiterlijk juli 2022 de vlag gereed is en aangeschaft kan worden door alle inwoners. In augustus 2022, tijdens de feestweek van het 100-jarig bestaan van de Ludgerusschool, kunnen we dan met de hele gemeenschap  de vlag uithangen, om het bijzondere jubileum te vieren!

Update

Ook in de jaarvergadering van de feestvereniging begin 2022 is het plan voorgedragen. Hier ontvingen we ook erg enthousiaste reacties. De werkgroep heeft de hulp van Niels Klein Avink van Avinx ingeroepen om te helpen bij het omzetten van het nieuwe logo naar een vlag. Er is gekozen voor 4 modellen. De bestelformulieren zijn gemaakt en de website is aangepast, zodat de vlaggen online besteld kunnen worden. Tijdens de Meimarkt  zullen al proefvlaggen hangen. We hopen zp samen Zwolle nog meer op de kaart te zetten!

Meer kansen in uitvoering

Lorem ipsum dolor sit amet sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua of bekijk hier het overzicht van de kansen in uitvoering.

Menu