Nieuw Welllink in aanbouw
In uitvoering

Woningbouw op plan Nieuw Wellink

Met ruim 600 inwoners en een kern met (eerst nog) 24 woningen, vier bedrijven, een basisschool en een peuterspeelzaal is Zwolle de kleinste kern van Oost Gelre. Al heeft het wel het grootste buitengebied. Ook in Zwolle stond de woningbouw een lange tijd nagenoeg stil. In de kern wel dertig jaar. Behoefte aan nieuwe huizen was en is er zeker.

De helft aan huizen erbij

Door de komst van plan Nieuw Wellink is hier al enige verandering in gekomen. Er was ruimte voor  13 woningen waarvan het grootste deel inmiddels is gebouwd, of in aanbouw is. Er zijn geen kavels meer beschikbaar. Dit betreft bijna een verdubbeling van het aantal woningen in de kleine kern van Zwolle. Plan Nieuw Wellink zorgt voor een mooie woningdoorstroom onder de Zwolse bevolking.

Toekomst

Toch is het zaak dat het niet weer dertig jaar duurt voordat er weer (nieuw) gebouwd mag worden. Het zou mooi zijn als er, over een paar jaar weer gefaseerd een klein aantal nieuwe woningen bijgebouwd kan worden in de kern. Daarnaast zou het wenselijk zijn dat er ook in het buitengebied meer mogelijkheden zijn om woningen te splitsen, dat functieveranderingen plaats kunnen vinden, of dat er misschien zelfs ruimte is voor de ontwikkeling van een woondroebel.

Meer informatie, of uw ideeën of wensen kenbaar maken?

Stuur een mail naar de Contactgroep Zwolle

Meer kansen in uitvoering

Lorem ipsum dolor sit amet sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua of bekijk hier het overzicht van de kansen in uitvoering.

Menu